Χάραξε το δρόμο σου

 Μάθε να αγαπάς, σε ένα κόσμο στον οποίο κύριο λόγο έχουν το μίσος και ο ανταγωνισμός.
Αγωνίσου για τα δικαιώματα σου και για τα δικαιώματα των συνανθρώπων σου, όταν ο περισσότερος κόσμος είτε αδιαφορεί, είτε φοβάται.
Πίστεψε στην δύναμη σου, στις ικανότητες σου, όταν όλοι τείνουν να καταλαμβάνονται από ηττοπάθεια και απαισιοδοξία.
Σεβάσου τον συνάνθρωπο σου για αυτό που είναι, για τα λάθη του, για τις ιδιαιτερότητες του, για τις ικανότητες του, όταν ο κάθε άνθρωπος κλείνεται στον εαυτό του και δεν υπολογίζει τους άλλους.
Ενδιαφέρσου για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, όταν η απολιτικοποίηση, η παραβατικότητα και ο ωχαδελφισμός έχουν γίνει στάση ζωής.
Αρνήσου κάθε ανήθικη πρόταση που βλάπτει το κοινό καλό, εκεί που το προσωπικό συμφέρον, η λογική της ήσσονος προσπάθειας και η φράση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" γίνονται άξονες σύμφωνα με τους οποίους αξιολογείται η κάθε πράξη.
Φώναξε εκεί που άλλοι σωπαίνουν.
Δημιούργησε εκεί που άλλοι καταστρέφουν.
 Τελειοποίησε τον συλλογισμό και τα επιχειρήματα σου, σε μια κοινωνία όπου δίκιο έχει αυτός που φωνάζει πιο δυνατά.
Σταμάτα να μιλάς πολύ και άκου, σε μια χώρα που έχει μπουχτίσει από ανθρώπους που μιλούν ακατάσχετα και τελικά δεν λένε τίποτα.
Κρατήσου από το να πεις κάποια βαριά κουβέντα που μετά θα μετανιώσεις, εκεί που οι βωμολοχίες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του λεξιλογίου -αν όχι όλο- κάποιων ανθρώπων.
Ζήσε αναλογιζόμενος πάντα τα προσωπικά σου θέλω, όταν άλλοι ζουν μια ζωή την οποία έχουν φτάσει να μην θέλουν.
Συγχώρεσε τον άλλο και μπες στη θέση του, εκεί που άλλοι θεωρούν πως βρίσκονται στο απυρόβλητο και πως οι ίδιοι δεν έσφαλαν ποτέ.
Νοιάξου για το τι αφήνεις παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, όταν κάποιοι θεωρούν πως σημασία έχει μόνο το πως θα ζήσουν αυτοί καλά και πλουσιοπάροχα στη ζωή τους.

Χάραξε το δρόμο σου, κολύμπα κόντρα στους ανέμους του Αιόλου αδιαφορώντας για τις Κασσάνδρες και τις Σειρήνες που σε αποτρέπουν από το να συνεχίσεις, πάντα έχοντας στο νου σου πως μέσα από αυτή τη πορεία που επέλεξες πρώτιστο μέλημα σου είναι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυτεχνείο - Το Μεγάλο Μας Τσίρκο

Κάθε αρχή και δύσκολη ... αλλά η ανταμοιβή μεγάλη!!!

Ο Φίλος είναι Δώρο.