Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος

                     

  Σε λίγες ώρες το 2016 τελειώνει και τη σειρά του παίρνει το 2017 γεμάτο με νέες ευκαιρίες, γεμάτο νέα μονοπάτια, νέες γνωριμίες, νέες αποφάσεις.
  Κλείνοντας το έτος καλό θα ήταν να έκανε ο καθένας μια αποτίμηση της δικιάς του χρονιάς και να δει τι κατάφερε, τι βελτίωσε σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Να κρίνει μόνος του αν ανοίχτηκε στο περιβάλλον του, αν έπραξε και βελτίωσε αυτό που τον απασχολούσε και αν πέτυχε έστω και ένα στόχο από τους πολλούς του. Με αυτό το τρόπο μπορεί να εστιάσει στους λόγους και στα αίτια που τον εμπόδισαν από το να καλυτερέψει σε σχέση με το περσινό χρόνο, "τι πήγε στραβά" να το πω πιο απλοϊκά, και αν είναι στο χέρι του (που σχεδόν όλα είναι στο χέρι μας!) να το διορθώσει!
  Το νέο έτος (είτε λέγεται 2017, είτε 2018 είτε 3012) πρέπει να δρα για τον καθένα μας ως μια υπόσχεση στον εαυτό μας πως αυτή τη χρονιά θα είμαστε έστω και λίγο καλύτεροι από πέρσι (ακόμα και αυτό το 'λίγο' μετράει). Πως δεν θα κολλήσουμε στο ίδιο σημείο που κολλήσαμε τη προηγούμενη χρονιά, πως θα φτάσουμε ακόμα ψηλότερα, ή αν θέλετε θα φτάσουμε εκεί που ορίσαμε. Πως εκτός από τον εαυτό μας θα κοιτάξουμε και τον συνάνθρωπό μας που μπορεί να περνάει ακόμα πιο δύσκολα από ό,τι πιστεύουμε πως περνάμε εμείς. Να ανοίξουμε την καρδιά μας, να θυμηθούμε πως είναι να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους τελείως αυθόρμητα, χωρίς συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπούς. Να παραμερίσουμε λίγο την τεχνολογία, να κλείσουμε την οθόνη του κινητού μας και να επιδιώξουμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα η οποία μπορεί να μας ανοίξει τους ορίζοντες. Να αναλογιστούμε πως κατάφερναν και ζούσαν οι πρόγονοι μας χωρίς να κυνηγούν το χρήμα και απολάμβαναν τη κάθε μέρα που τους δινόταν.
  Εύχομαι λοιπόν το νέο έτος να μας βρει πιο δημιουργικούς, πιο μονιασμένους, πιο ανθρώπινους, πιο δυναμικούς αλλά και πιο ευαίσθητους. Να μας δοθούν ευκαιρίες αλλά και να τις κυνηγήσουμε και από μόνοι μας. Να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο μας, να παραμερίσουμε τις ανούσιες κόντρες μας και να δούμε τι μας ενώνει! Μακάρι με το νέο έτος να γίνουμε πιο ανεκτικοί με το διαφορετικό και το ξένο και να νοιαστούμε για τον πλανήτη στο οποίο ζούμε. Να χαίρουμε όλοι άκρας υγείας, και πλέον βελτιωμένοι να "περπατήσουμε" χέρι με χέρι το 2017!


                   Καλή Χρονιά λοιπόν και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!                                 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυτεχνείο - Το Μεγάλο Μας Τσίρκο

Κάθε αρχή και δύσκολη ... αλλά η ανταμοιβή μεγάλη!!!

Ο Φίλος είναι Δώρο.